Sundtoldsmarked Kongekaj web


Helsingør inviterer til Sundtoldsmarked lørdag den 18. august 2018, kl. 10 - 16.
Historiske TS-sejlskibe og andre historiske TS-skibe inviteres til at deltage i Sundtoldsmarked 2018 i Helsingør Havn og tilbydes følgende:

Tidsrum: Fredag den 17. august 2018 kl. 12:00 - søndag den 19. august kl. 14:00.
Placering: Kongekajen og træ broerne ved Kulturværftet.
Gratis: Havneafgift, el og vand. Havnevagten kontaktes forud for indsejlingen. Se Helsingør Havns hjemmeside.
Fribilletter til: M/S Museet for Søfart og Skibsklarerergaarden.
Sejlermiddag: For de deltagende, lørdag aften - nærmere information inkl. information om tilmelding kommer senere.  
Åbent skib: Gerne "åbent skib”.
Salg: Skibene tilbydes mulighed for salg af tidstypiske varer i markedets åbningstid.

Tilmelding og yderligere oplysninger: Knud Thatt på tlf. 5057 1497 eller e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. senest den 1. august 2018 med oplysning om skibsnavn og antal besætningsmedlemmer.

 

Kære historiske sejlfolk

På vegne af Museerne Helsingør og Helsingør Havne inviteres I til at komme til Sundtoldsmarked i Helsingør i dagene 17.-19. august 2018. Vi håber at vi er med I jeres togtplan for 2018, eller at I har planlagt et weekendtogt i dette tidsrum og håber at turen endnu gang kan gå til Helsingør.

Til jer som ikke har deltaget før, er her lidt om hvad invitationen drejer sig om. 

Sundtoldsmarkedet er en årlig tilbagevendende begivenhed hvor markedet i 2017 blev afviklet for femte gang. Museerne Helsingør står som arrangør og markedet besøgtes sidste gang af 14.500 mennesker. 

Museet formidler et realistisk Sundtoldsmarked som det foregik for 200 år siden da Sundtold blev opkrævet af alle de skibe der passerede Helsingør under Kronborgs kanoner. Et realistisk marked betyder, at alt hvad der blev fortalt, alt hvad man kunne købe, alt hvad man kunne opleve, alt hvad man kunne spise, var som det var på et marked i Helsingør for 200 år siden (ingen plastik sværd m.m.). Der var omkring 400 frivillige i dragt fra tiden som optrådte og formidlede en realistisk tidsånd fra dengang. Det er samtidig sejlskibenes tid og i havnen var der mere end 40 historiske skibe, herunder TS skibe, Nyhavns skibe, skibe fra Sverige samt alle de små Smakkejoller fra kysten. 

Vi gentager successen i 2018, blot større.

I 2018 foregår markedet over to dage, den 17. august vil der være etundervisningstilbud rettet mod kommunens institutioner og 4. klasser, og lørdag d.18. august det fulde Sundtoldsmarked hvor”alle sejl er sat til”, et marked med 50 boder, gamle håndværk der vises og hvor der vil være fest om aftenen for alle de deltagende.

Der vil ikke være omkostninger forbundet med anløb af havn, el og vand. Gratis morgenmad lørdag og søndag samt festmiddag lørdag aften til en rimelig pris.

Se evt. videoer fra de foregående år på Facebook. 

Vi håber dette vil have jeres interesse, og vivil få jer at se i august.

Ring evt. for yderligere information på tlf. 50 57 14 97 eller mail på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.